Продукти: (за 5 порции)
• 750 г филе от скумрия
• 1 ч.ч. олио
• 2 глави лук
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 1/3 буркан паприкаш консерва
• 1-2 домата
• 1 връзка магданоз
• 1 ч.ч. ориз
• 1 лимон
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибното филе на порции и посоляваме.
Задушаваме в мазнината ситно нарязания лук. Когато поомекне, прибавяме нарязаните на кубчета целина и моркови и също ги позадушаваме. След това слагаме паприкаша, червения пипер, ориза и ситно нарязания магданоз. Посоляваме, разбъркваме и изсипваме сместа в тавичка.
Отгоре нареждаме рибата и върху всяко парче риба слагаме по кръгче от доматите. Заливаме с 1 1/2 ч.ч. гореща вода и печем в умерена фурна. Поръсваме опечената риба с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...