Кулинарни рецепти » Пълнени пиперки с хек

 Пълнени пиперки с хек

Продукти: (за 10 порции)

• 2 кг хек
• 500 г червени пиперки
• 500 г сланина
• 3 глави лук
• 1 връзка копър
• 100 г сметана
• 200 г кашкавал
• 5 яйца
• 3 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 20 г сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме рибата и заедно със сланината я прекарваме през месомелачка.

Задушаваме ситно нарязаните лук и копър и в сгорещеното масло. Смесваме ги рибата и сланината, прибавяме половината яйца и разбъркваме.

Разрязваме пиперките по дължина на две половинки и ги запичаме леко с малко мазнина във фурната, след което ги напълваме с рибната смес. Размесваме с настъргания кашкавал останалите разбити яйца и с тях заливаме напълнените пиперки.

Размиваме препеченото брашно с малко вода и го смесваме със сметаната.

Сваряваме остатъците от рибата костите и главата в подсолена вода. Прецеждаме бульона в него изсипваме брашното със сметаната и варим, докато сосът се сгъсти. Към него прибавяме останалото разтопено масло.

Изсипваме сметановия сос в тавичката. Подреждаме върху него напълнените пиперки. Запичаме ястието около 15-20 минути в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало