Кулинарни рецепти » Шаран плакия

 Шаран плакия

Продукти:

• 1 шаран
• 4-5 глави лук
• 5-6 домата
• 1 ч.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме шарана на порции, посоляваме и оставяме да престои десетина минути.

Нарязваме лука на филийки и го запържваме в половината от мазнината. Щом поомекне, сипваме брашното и също го позапържваме.

После прибавяме 3-4 обелени и настъргани домата и наливаме гореща вода, за да получим средно гъст сос. Подправяме с дафиновия лист, 5-6 зърна черен пипер и сол на вкус.

Прехвърляме соса в тавичка и нареждаме върху него рибата. Между рибените парчета разпределяме останалите домати, нарязани на кръгчета. Поръсваме с останалото олио и печем в умерено загрята фурна.

Поднасяме плакията студена.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Начало