Кулинарни рецепти » Шаран плакия

 Шаран плакия

Продукти:

• 1 шаран
• 4-5 глави лук
• 5-6 домата
• 1 ч.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме шарана на порции, посоляваме и оставяме да престои десетина минути.

Нарязваме лука на филийки и го запържваме в половината от мазнината. Щом поомекне, сипваме брашното и също го позапържваме.

После прибавяме 3-4 обелени и настъргани домата и наливаме гореща вода, за да получим средно гъст сос. Подправяме с дафиновия лист, 5-6 зърна черен пипер и сол на вкус.

Прехвърляме соса в тавичка и нареждаме върху него рибата. Между рибените парчета разпределяме останалите домати, нарязани на кръгчета. Поръсваме с останалото олио и печем в умерено загрята фурна.

Поднасяме плакията студена.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало