Кулинарни рецепти » Пумпали

 Пумпали

Продукти:

• 2 жълтъка
• 300 г брашно
• 150 г пудра захар
• 1 1/2 пакетчета краве масло
• маслен крем за слепване
• смлени орехови ядки за овалване

За глазурата:

• 2 белтъка
• 150 г кристална захар

Начин на приготвяне:

Разбиваме жълтъците със захарта до побеляване. Прибавяме размекнатото масло и разбиваме до побеляване. След това постепенно сипваме брашното и замесваме тесто. Разточваме кора с дебелина около 5 мм и с помощта на малка чаша изрязваме от кората кръгчета.

Разбиваме белтъците на сняг. Прибавяме захарта и бием, докато получим гъст крем. С малък шприц шприцоваме розички върху тестените кръгчета.

Нареждаме кръгчетата в намаслена тавичка и ги печем в умерена фурна, като внимаваме да не се зачервят. Оставяме изпечените кръгчета да изстинат и ги слепваме две по две с маслен крем, след което ги овалваме в ореховите ядки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало