Кулинарни рецепти » Зелен фасул с шунка

 Зелен фасул с шунка
/Испания/

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г зелен фасул
• 100 г шунка
• 2-3 с.л. разтопено краве масло
• 1 малка глава лук
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме фасула с вряща подсолена вода и варим, докато омекне. После го прецеждаме.

Нарязваме лука и шунката на ситно и ги пържим в сгорещеното масло. Когато лукът стане златист, прибавяме фасула, поръсваме с черен пипер и продължаваме да пържим при непрекъснато бъркане. Щом фасулът се запържи, отстраняваме от огъня и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало