Продукти: (за 5 порции)
• 750 г свинско месо
• 5-6 с.л. свинска мас
• 1,5 ч.ч. зрял фасул
• 2 глави лук
• 2 наденички
• 100 г сланина
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месо и го запържваме в 4-5 с.л. свинска мас, заливаме с гореща вода, посоляваме и варим почти до омекване.
Сваряваме фасула с 1 глава лук, нарязана на филийки и го прибавяме към месото заедно с наденичките и сланината, нарязани на кубчета.
Запържваме 1 глава ситно нарязан лук с 1 с.л. свинска мас, поръсваме червения пипер и веднага сипваме в ястието. Опитваме на сол и варим още 10-15 мин на тих огън. Поднасяме ястието, поръсено с черен пипер.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...