Продукти:
• 500 г смлени кестени
• 250 г захар
• 5 яйца
• 1 с.л. брашно
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Отделяме жълтъците от белтъците и ги разбиваме на пяна. При непрекъснато бъркане последователно прибавяме кестените, захарта, брашното и ванилията. Накрая внимателно съединяваме с разбитите на гъст сняг белтъци.
Изсипваме сместа в намаслена и покрита с хартия тавичка. Печем в умерено загрята фурна. Намазваме готовата торта с шоколадова глазура или разбита сметана.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...