Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг месо от бут
• 150 г сланина
• мас
• 2-3 глави лук
• сол, черен пипер
• 1 дафинов лист
• 3-4 зърна бахар
• магданоз, чесън
• 1-2 домата
• бяло вино (може и оцет)
Начин на приготвяне:
Нарязваме сланината на парченца, лука на филийки, доматите също на парченца.
В тавичка сгорещяваме 2 с.л. мазнина и пържим зеленчуците заедно с подправките. Когато всичко се изпържи добре, прибавяме месото, което сме обезкостили, начукали, посолили и завързали с дебел конец. Заливаме с малко вода и задушаваме до омекване.
Преди да го извадим, заливаме с 1 ч.ч. вино. Соса прецеждаме и заливаме с него нарязаното на филии месо.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...