Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг месо от бут
• 150 г сланина
• мас
• 2-3 глави лук
• сол, черен пипер
• 1 дафинов лист
• 3-4 зърна бахар
• магданоз, чесън
• 1-2 домата
• бяло вино (може и оцет)
Начин на приготвяне:
Нарязваме сланината на парченца, лука на филийки, доматите също на парченца.
В тавичка сгорещяваме 2 с.л. мазнина и пържим зеленчуците заедно с подправките. Когато всичко се изпържи добре, прибавяме месото, което сме обезкостили, начукали, посолили и завързали с дебел конец. Заливаме с малко вода и задушаваме до омекване.
Преди да го извадим, заливаме с 1 ч.ч. вино. Соса прецеждаме и заливаме с него нарязаното на филии месо.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...