Кулинарни рецепти » Сиропирани еклери

 Сиропирани еклери

Продукти:

• 130 г брашно
• 30 г краве масло
• 50 г захар
• 4 яйца
• 1 ванилия
• олио за пържене

За сиропа:

• 250 г захар
• 250 мл вода

Начин на приготвяне:

Кипваме на огъня 250 мл вода, към която сме прибавили маслото и захарта. Веднага и наведнъж изсипваме брашното. Прибавяме ванилията и бъркаме интензивно в една посока, докато получим гладко тесто.

Щом тестото започне да се отделя от съда, сваляме от огъня. Изчакваме тестото да се поохлади и прибавяме едно по едно яйцата като бъркаме интензивно по 5-6 мин след всяко яйце.

В дълбок съд сгорещяваме олиото. С лъжица вземаме от тестото и пускаме в олиото. Изпържваме еклерите до златисто и ги оставяме да се охладят.

През това време загряваме на огъня водата за сиропа заедно със захарта. Варим 3-4 мин и заливаме с горещия сироп изстиналите еклери.

Автор: Росица Добрева

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало