Кулинарни рецепти » Зрял фасул с кашкавал на фурна

 Зрял фасул с кашкавал на фурна

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г зрял фасул
• 5-6 с.л. олио
• 1 к.ч. счукан сухар /или галета/
• 3 к.ч. настърган кашкавал
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме фасула, отцеждаме го и претриваме през цедка. Посоляваме на вкус и разбъркваме с олиото.

Поръсваме дъното на обилно намаслена тавичка със счукан сухар /или галета/ и с 1 к.ч. настърган кашкавал. Изсипваме пюрето от фасула, поръсваме отгоре останалия кашкавал и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало