Кулинарни рецепти » Говеждо, задушено с вино

 Говеждо, задушено с вино
(Франция)

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г говеждо месо
• 100 г тлъсто свинско месо
• 1 парченце кожичка от свинско месо
• 1 глава лук
• 1 домат
• 1 морков
• 1 скилидка чесън
• 1 връзка ароматни треви (мащерка, дафинов лист, магданоз, малко парченце портокалова кора)
• 1 с.л. олио
• 60 мл червено вино
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме говеждото месо на парченца с размери 1х1,5 см, свинското месо на кубчета, свинската кожичка на квадратчета, моркова, лука и попарения и обелен домат на парченца.

Слагаме в тенджерата част от свинската кожичка, половината от свинското месо, олиото и зеленчуците, върху които внимателно разполагаме говеждото месо, посоляваме и поръсваме с черен пипер, отгоре поставяме останалото свинско месо и кожичката, счукания чесън, а в средата - китката ароматни треви.

Задушаваме ястието на тих огън, след 10 минути прибавяме виното и запичаме в леко загрята фурна до омекване. Преди поднасяне изваждаме връзката ароматни треви и отнемаме част от мазнината на соса.

Можем да поръсим месото със смес от ситно нарязан чесън, магданоз, каперси и сардини.

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало