Продукти: (за 4 порции)
• 500 г говеждо месо
• 100 г тлъсто свинско месо
• 1 парченце кожичка от свинско месо
• 1 глава лук
• 1 домат
• 1 морков
• 1 скилидка чесън
• 1 връзка ароматни треви (мащерка, дафинов лист, магданоз, малко парченце портокалова кора)
• 1 с.л. олио
• 60 мл червено вино
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме говеждото месо на парченца с размери 1х1,5 см, свинското месо на кубчета, свинската кожичка на квадратчета, моркова, лука и попарения и обелен домат на парченца.
Слагаме в тенджерата част от свинската кожичка, половината от свинското месо, олиото и зеленчуците, върху които внимателно разполагаме говеждото месо, посоляваме и поръсваме с черен пипер, отгоре поставяме останалото свинско месо и кожичката, счукания чесън, а в средата - китката ароматни треви.
Задушаваме ястието на тих огън, след 10 минути прибавяме виното и запичаме в леко загрята фурна до омекване. Преди поднасяне изваждаме връзката ароматни треви и отнемаме част от мазнината на соса.
Можем да поръсим месото със смес от ситно нарязан чесън, магданоз, каперси и сардини.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...