Продукти: (за 6 порции)
• 1200 г телешко месо от плешката
• 500 г кисело мляко
• 2-3 с.л. брашно
• 5 скилидки чесън
• 5 яйца
• 30 г краве масло
• черен и червен пипер
• оцет, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции и го сваряваме в топла подсолена вода. Прецеждаме бульона и го оставяме да изстине.
В дълбока купа разбиваме млякото с брашното, прибавяме 1 с.л. оцет, сол, черен пипер, както и яйцата – едно по едно. Бием на горещ котлон, като добавяме по малко от изстиналия бульон. Възвираме соса с непрекъснато бъркане. Сваляме от огъня като продължаваме биенето, докато поизстине. Прибавяме парченцата месо.
Правим запръжка от маслото и червения пипер, разпределяме ястието по чиниите и го заливаме с маслото.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...