Продукти: (за 5 порции)
• 750 г агнешко или телешко месо
• 3 яйца
• 60 г ориз
• 1 пакетче краве масло
• 1 парче целина
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накълцваме месото на дребно, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Прибавяме ориза и белтъците без да ги разбиваме. Омесваме сместа и оформяме малки продълговати кюфтенца, които оставяме да постоят малко.
В широка тенджера сипваме студена вода, прибавяме част от маслото и целината, нарязана на парченца, и загряваме на огъня. Когато водата кипне, овалваме малките кюфтенца в брашно и ги пускаме да се варят. Варим ги на тих огън. Щом оризът уври и течността остане малко, отстраняваме тенджерата от огъня.
В отделен съд разбиваме жълтъците с малко студена вода. Върху разбитите жълтъци сипваме по малко от врящата в тенджерата течност, като непрекъснато бъркаме с дървената лъжица. После ги сипваме в тенджерата, без да разбъркваме. Изчакваме ястието да кипне и го изсипваме в продълговата затоплена чиния. Отгоре поливаме останалото масло, в което сме запържили червения пипер.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....