Кулинарни рецепти » Домати, пълнени с ориз и гъби

 Домати, пълнени с ориз и гъби

Продукти:

• 1 1/2 кг домати
• 80 г краве масло
• 150 г пресни гъби
• 1 к.ч. ориз
• 1 глава лук
• половин връзка магданоз
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Доматите измиваме и издълбаваме.

Задушаваме дребно нарязания лук в олио до омекване и след това прибавяме изчистените и изимити гъби. Добавяме ориза, солта и 2 ч.ч. гореща вода.

Като набъбне оризът, сваляме сместа и ръзбъркваме с част от маслото и ситно нарязания магданоз. Подправяме с черен пипер и разпределяме в доматите.

Напълнените домати нареждаме в тава. Заливаме ги с 1 ч.ч. гореща вода, поръсваме с останалото разтопено масло и печем във фурната до готовност.

Автор: Елена Николова

Представяме Ви:

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало