Кулинарни рецепти » Домати, пълнени с ориз и гъби

 Домати, пълнени с ориз и гъби

Продукти:

• 1 1/2 кг домати
• 80 г краве масло
• 150 г пресни гъби
• 1 к.ч. ориз
• 1 глава лук
• половин връзка магданоз
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Доматите измиваме и издълбаваме.

Задушаваме дребно нарязания лук в олио до омекване и след това прибавяме изчистените и изимити гъби. Добавяме ориза, солта и 2 ч.ч. гореща вода.

Като набъбне оризът, сваляме сместа и ръзбъркваме с част от маслото и ситно нарязания магданоз. Подправяме с черен пипер и разпределяме в доматите.

Напълнените домати нареждаме в тава. Заливаме ги с 1 ч.ч. гореща вода, поръсваме с останалото разтопено масло и печем във фурната до готовност.

Автор: Елена Николова

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало