Продукти:
• 500 г брашно
• 3 яйца
• 2 ч.ч. захар
• 1 к.ч. олио
• 3/4 ч.ч. кисело мляко
• 1/2 ч.л. амонячна сода
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки
• 1 ч.ч. петмез
• половин пакетче канела
• 1/2 ч.л. счукан карамфил
• 1 ч.л. смлян черен пипер
• 1 щипка настъргано индийско орехче
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме олиото, киселото мляко и амонячната сода. Постепенно при непрекъснато бъркане сипваме смесенето със хлебната сода брашно. Накрая прибавяме смлените орехи, петмеза, черния пипер, карамфила, канелата и индийското орехче.
Омесваме средно твърдо тесто и го оставяме да престои на топло около 2 часа. След това разточваме от него дебела кора и изрязваме четвъртити фигурки. Нареждаме мастакулките в намаслена тавичка и ги печем в умерено загрята фурна.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...