Кулинарни рецепти » Шаран, пълнен с кашкавал

 Шаран, пълнен с кашкавал

Продукти:

• 1,5 кг шаран
• 1 ч. ч. настърган кашкавал
• 1 к. ч. олио
• 15-20 зърна черен пипер
• 1 водна чаша бира
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме шарана и го осоляваме отвътре и отвън. Напълваме го с кашкавала, объркан със смления черен пипер и го зашиваме.

Намазваме го с мазнина и го слагаме в тавичка. Поливаме с останалата мазнина и бирата. Печем в умерена фурна, като непрекъснато го поливаме със соса от тавичката.

Сервираме шарана студен със задушени или варени картофи.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало