Продукти: (за 6-8 порции)
• 1 кг месо /свинско, телешко или шилешко/
• 1 к.ч. олио
• 3 глави лук
• 2 ч.л. червен пипер
• 2 скилидки чесън
• 5-6 домата
• 1 кг пиперки
• 1 кг картофи
• 1-2 люти чушлета
• 1 к.ч. вино
• 1 ч.л. оцет
• 1-2 с.л. олио
• 1 ч.л. брашно
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме пиперките, обелваме ги, почистваме ги от дръжките и семената и ги нарязваме на парченца. Стриваме чесъна с малко сол, прибавяме оцета, виното и 1 с.л. олио. Разбъркваме и заливаме пиперките с тази смес.
Почистваме и измиваме месото. Нарязваме го на порции, посоляваме го леко и го задушаваме в сгорещената мазнина. Прибавяме ситно нарязания лук и също го задушаваме.
Когато поомекне, поръсваме червения пипер и брашното, прибавяме обелените и настъргани домати и наливаме 1 к.ч. гореща вода. Изчакваме ястието да заври и прибавяме обелените и нарязани картофи. Варим на умерен огън.
След четвърт час прибавяме пиперките заедно с маринатата, в която са стояли и лютите чушлета. Посоляваме и оставяме паприкаша да къкри още 5-6 мин на тих огън. Поднасяме ястието, поръсено със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...