Продукти:
• 500 г телешка кайма
• 3-4 глави лук
• 1 китка магданоз
• 3-4 домата
• 50-60 г краве масло
• кимион, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Смесвате каймата със ситно нарязаните лук и магданоз, смления черен пипер и кимиона. Посолявате и оформяте кюфтетата.
Подреждате ги в тава, намазвате ги с маслото и отгоре заливате с настърганите домати. Печете във фурна около 40 минути.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...