Кулинарни рецепти » Кюфтета в доматен сос

 Кюфтета в доматен сос

Продукти:

• 1 кг кайма
• 1 глава лук (1 връзка пресен лук)
• 200 г доматено пюре
• 1 филия бял хляб
• 1 ч. ч. прясно мляко
• 2 с. л. брашно
• 2-3 с. л. олио
• 250 мл месен бульон
• 1-2 дафинови листа
• 5-6 зрънца черен пипер
• 2-3 скилидки чесън
• 1-2 с. л. кетчуп
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Измесваме каймата с накиснатия в млякото и изцеден хляб, ситно нарязания лук, яйцето, солта и останалото мляко. Правим кюфтета, които овалваме в брашно и пържим в сгорещеното олио. Изваждаме кюфтетата в тенджера.

В мазнината, в която сме пържили кюфтетата, запържваме 1 с. л. брашно до порозовяване. Прибавяме доматеното пюре, размито в бульона, чесъна, счукан със сол, останалите подправки. Ако кашата стане много гъста, добавяме гореща вода до желаната гъстота.

С този сос заливаме кюфтетата и ги оставяме на умерен котлон още 10-15 мин. Прибавяме кетчупа и преди сервиране ги поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало