Кулинарни рецепти » Кашкавал с кисели краставички в гювече

 Кашкавал с кисели краставички в гювече

Продукти:

• 350 г кашкавал
• 3-4 кисели краставички
• 5 яйца
• 1 ч.ч. заквасена сметана
• половин пакетче краве масло
• 2 с.л. брашно
• копър, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме кашкавала на малки кубчета, овалваме го в брашното и го заливаме със сметаната.

Прибавяме ситно нарязаните краставички, подправяме с черен пипер и сол, разбъркваме и разпределяме сместа в 5 глинени гювечета.

Запичаме леко във фурната, чукваме във всяко гювече по едно яйце и допичаме, докато се втвърди белтъкът на яйцата. Поръсваме готовите гювечета със ситно нарязан копър.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало