Продукти:
• 350 г кашкавал
• 3-4 кисели краставички
• 5 яйца
• 1 ч.ч. заквасена сметана
• половин пакетче краве масло
• 2 с.л. брашно
• копър, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме кашкавала на малки кубчета, овалваме го в брашното и го заливаме със сметаната.
Прибавяме ситно нарязаните краставички, подправяме с черен пипер и сол, разбъркваме и разпределяме сместа в 5 глинени гювечета.
Запичаме леко във фурната, чукваме във всяко гювече по едно яйце и допичаме, докато се втвърди белтъкът на яйцата. Поръсваме готовите гювечета със ситно нарязан копър.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...