Кулинарни рецепти » Телешка яхния с бамя

 Телешка яхния с бамя

Продукти:

• 600-700 г телешко месо
• 500 г прясна млада бамя
• 2 глави лук
• 3-4 с.л. олио
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и го запържваме в сгорещеното олио заедно със ситно нарязания лук. Когато месото се позачерви, изсипваме върху него почистената от дръжките бамя, посоляваме на вкус и наливаме топла вода, която да покрие продуктите.

Поръсваме с червения пипер и варим на умерен огън, без да разбъркваме, а само от време хващаме тенджерата и разклащаме. Щом месото и бамята поомекнат, наливаме доматеното пюре, размито в малко топла вода. Изчакваме ястието да кипне и отстраняваме от огъня.

Автор: Марияна Танева

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало