Продукти:
• 1 карфиол
• 100 г галета
• 2 с. л. пилешка супа (на прах)
• 2 к. л. горчица
• 2 с. л. майонеза
• 2 с. л. вода
Начин на приготвяне:
Накъсваме карфиола на розички, които топим последователно във вода, в галета и накрая в пилешката супа. Подреждаме ги в предварително намазнена тавичка.
Приготвяме сос от майонезата, горчицата и водата и заливаме зелето. Покриваме с алуминиево фолио и печем 10 минути на 180 градуса. Сваляме фолиото и допичаме още 10 минути.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...