Кулинарни рецепти » Ребърца с мед и сусам

 Ребърца с мед и сусам

Продукти:

• 1 кг свински ребра
• 2 ч.ч. бяло вино
• 50 мл водка
• 1 ч.ч. сусам
• 1 ч.ч. мед
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

Смесваме виното, водката и солта и в тази марината накисваме ребърцата за 24 часа. Изваждаме ги и ги потапяме в меда.

Овалваме ги в сусама и нареждаме в тавичка с малко вода. Запичаме в силна фурна до зачервяване.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало