Продукти: (за 4-5порции)
• 500 г месо от бута
• 4 ч.л. соев сос
• 4 ч.л. водка
• 2 ч.л. сусамено или слънчогледово олио
• 1 щипка захар
• 2 скилидки чесън
• 1 ч.л. прясно настърган корен от джинджифил
• 2-3 стръка пресен лук
• 2 ч.л. нишесте
• прясно смлян черен пипер
• сол
За соса:
• 5 с.л. гъсто фъстъчено масло
• 3 ч.л. фъстъчено олио
• 1 ч.л. сусамено олио
• 1 счукана скилидка чесън
• 2 ч.л. лимонов сок
• 1 ситно нарязана люта чушка
• 2 с.л. соев сос
• 1 щипка къри на прах
• 50-60 мл гореща вода
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото напречно на кубчета.
Нарязваме лука на ситно и счукваме чесъна. Объркваме всички продукти за маринатата и заливаме месото с него. Разбъркваме добре захлупваме и оставяме в хладилник за 2-3 часа.
В метален съд с двойно дъно смесваме продуктите за соса без водата. Сгъстяваме с бъркане на умерен котлон, като доливаме по малко гореща вода.
Отцеждаме месото от маринатата, нанизваме късчетата на шишове и печем по 3-4 мин от всяка страна. Сервираме шишчетата топли, гарнирани със соса.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...