Кулинарни рецепти » Ястия с месо » Ястия на тиган

Ястия с месо:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за овалване • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Нарязваме лука ...

Ноазети по швейцарски

Продукти: • 800 г месо от бонфилето • 300 г кашкавал • 3-4 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Почистваме месото от ципи и сухожилия, начукваме го леко и го нарязваме на хапки. Подправяме с черен пипер и сол на вкус, ов...

Овнешки котлети със сос

Продукти: (за 4 порции) • 4 овнешки котлета • 1 ч.ч. разтопено краве масло или олио • 500 г лук • 1 ч.ч. месен бульон • 1 ч.л. доматено пюре • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в половината от мазнината, докато ...

Ориенталски гулаш

Продукти: (за 6 порции) • 1 кг крехко телешко месо • 1 кг картофи • 2 с.л. краве масло • 500 г тиква • 2-3 глави лук • 2 големи ябълки • 1 ч.л. брашно • 1 ч. л. захар • 1 к.ч. течна сметана • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • черен пипер, сол • мазнина за...

Ориенталско фондю

Продукти: • 400 г пилешко месо • 250 г телешко филе • 100 г юфка • 100 г ориз • 1 пакет замразено тесто с мая • 125 г зеле • 125 г гъби • 1-2 скилидки чесън • 1 с.л. винен оцет • 1 с.л. захар • няколко зърна карамфил • 1 дафинов лист • 3 глави лук ...

Оризов венец с кюфтенца

Начин на приготвяне: В дълбок тиган слагаме 60 г масло и малко олио, загряваме и изпържваме 250 г ориз. Добавяме 3 ч.ч. (по 250 мл) гореща вода,1 ч.л. куркума, 1/2 ч.л. стрит риган, сол, черен пипер, и 1 кубче натрошен бульон по избор. Оставяме ориза да ври 20 минути н...

Оризови крокети

Продукти: • 2 ч. ч. ориз • 1 яйце • 1 жълтък За пълнежа: • 1 голяма гъба или 2-3 малки • 1 с. л. зехтин • 1 глава нарязан на ситно лук • 125 г кайма • 2 с. л. доматено пюре • 100 мл бяло сухо вино • 1 с. л. чубрица • 3 с. л. нарязан на ситно маг...

Панирани агнешки пържолки

Продукти: (за 4 порции) • 800 г агнешки пържолки • 2 с.л. брашно • 2 с.л. ситно нарязан лук • 200 г гъби • 4 с.л. краве масло • 4 домата • 1 ½ ч.ч. агнешки бульон • 2 яйца • 80 г настърган кашкавал • 6 с.л. олио • 2 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Панирани агнешки шницели

Продукти: • 1 агнешко бутче • 2-3 яйца, • 1 лимон • 50 г краве масло • 2-3 с.л. брашно • 2-3 с.л. галета • сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Нарязваме агнешкото бутче на филийки за шницели, които начукваме и посоляваме. Сгорещяваме о...

Панирани кюфтета

Продукти: (за 4-5 порции) • 500 г кайма • 2 глави лук • 2 к. ч. ориз • 2 с. л. брашно • 2 с. л. галета • 2 яйца • половин китка магданоз • черен пипер, сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Нарязваме на ситно лука, прибавяме го към каймата, доб...

Панирани медальончета от свинско филе

Продукти: (за 5 порции) • 1 кг свинско филе • 300 г кашкавал • 2 яйца • 2 с.л. брашно • 1/2 ч.ч. олио • 1 лимон • 1 пакетче краве масло • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Почистваме филето от ципите, нарязваме го на медальончета (по 4 за порция),...

Панирани пържоли

Продукти: (за 4 порции) • 4 пържоли, дебели около 2 см • 1 яйце • 1/2 ч.ч. галета • 1/4 ч.ч. олио • 2 с.л. масло • 2 с.л. ситно нарязан копър • 1/3 ч.ч. вода • 2 кисели краставички • 1 кофичка сметана • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Разбив...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с черен пипер и сол. После ги овалваме в брашното, потапяме ги в разбитите яйца и...

Панирани шницели от кайма с плънка

Продукти: • 500 г кайма • 1 глава • 1 яйце • 1 филия хляб • чубрица, кимион • черен пипер • олио за пържене За плънката: • 2-3 гъби • 100 г кашкавал • 100 г пушено сирене • 1 кисела краставичка За панировката: • 2 яйца • 1 ч.ч. браш...

Панирано филе с подлютен сос

Продукти: (за 4 порции) • 700-800 г свинско месо /или телешко/ от филето • 2 яйца • 1-2 с.л. галета • черен пипер, сол • олио за пържене За соса: • 2 глави лук • 2-3 скилидки чесън • 1 люта червена чушка • 2 с.л. лимонов сок • 5-6 стерилизиране дома...

Патладжанено пюре с месо

Продукти: (за 4 порции) • 600 г телешко или свинско месо • 1 с.л. брашно • 4 патладжана • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. олио • 1 ч.ч. настърган кашкавал • 1 ч.ч. кисело мляко • 4-5 скилидки чесън • черен и червен пипер, сол Начин на приготвяне: Измиваме...

Пикантни кюфтенца

Продукти: (за 4 порции) • 600 г кайма • 2 глави лук • 100 г краве масло • 2 с. л. олио • 1 с. л. доматено пюре • 2 люти чушки • 2 филии стар бял хляб (без кората) • 2 яйца • черен пипер, сол • мазнина за пържене • картофено пюре за гарнитура Начин на...

Пикантни кюфтенца

Продукти: (за 4 порции) • 600 г кайма • 2 глави лук • 100 г краве масло • 2 с. л. олио • 1 с. л. доматено пюре • 2 люти чушки • 2 филии стар бял хляб (без кората) • 2 яйца • черен пипер, сол • мазнина за пържене • картофено пюре за гарнитура Начин на...

Провансалски бифтек

Продукти: (за 5 порции) • 750 г телешка кайма • 150 г бели гъби • 1 яйце • 2-3 с.л. брашно • 4-5 с.л. мазнина • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме гъбите на ситно и ги прибавяме към каймата. Добавяме яйцето, черния пипер и солта и омесваме ...

Провансалски пържени котлети

Продукти: (за 1 порция) • 1 котлет • 1 с.л. мазнина • 2 дребни лукчета • 50 г гъби • 1 неголям картоф • 1 малък домат • 1 ч.л. доматено пюре • 1 ракиена чашка бяло вино • 1 яйце • 1 филия бял хляб • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Начуква...

Пролетни рулца

Продукти: (за 5-6 порции) • 2 ч.ч. олио • 500 г брашно • 1 ч.ч. вода • 2 ч.л. сол За плънката: • 100 г моркови • 100 г лук • 100 г гъби • 100 г ситно нарязани чушки • 250-300 г свинска или телешка кайма • сол, черен пипер и чесън • 1 с.л. соев со...

Пушен берлински стек с яйца

Продукти: (за 4 порции) • 600 г пушено месо • 4 яйца • олио, сол Начин на приготвяне: Обезкостяваме пушеното месо, нарязваме го на 4 стека, начукваме ги леко с дървено чукче и ги изпържваме от двете страни в сгорещено олио. Слагаме върху всеки стек по едн...

Пълнени картофени кюфтета

Продукти: • 1 кг картофи • 1 яйце • сол • мазнина за пържене За плънката: • 300 г телешко месо • 4 с.л. олио • 1-2 глави лук • 1 зелена чушка • 1 парче джинджифил • 2-3 зърна бахар • 1 ч.л. червен пипер • кориандър, кимион, канела • индийско...

Пълнени шницели

Продукти: (за 5 порции) • 5 шницела от телешко или свинско месо • 250 г ориз • 3-4 яйца • 4-5 глави лук • 3 с.л. брашно • магданоз, черен пипер, сол • брашно за овалване • олио за пържене Начин на приготвяне: Задушаваме ориза в 650 мл вода. Прибавям...

назаднапред
Начало