Кулинарни рецепти » Ястия с дреболии и колбас » Ястия с дреболии

Ястия с дреболии и колбас:

Задушен черен дроб

Продукти: (за 6 порции) • 1 кг телешки или говежди черен дроб • 2 връзки корени за супа • 100 г сланина • 1-2 с.л. брашно • 1 ч.ч. доматен сок • 150-200 г малки лукчета • 1 глава лук • 1 к.ч. мазнина за пържене • сол, черен и червен пипер Начин на приго...

Задушени агнешки дреболии

Продукти: (за 4 порции) • 500 г агнешки дреболии • 3 връзки зелен лук • 1 к.ч. олио • 3-4 домата • 150 г обезсолено сирене • 100 г краве масло • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Сваряваме дреболиите в подсолена вода. Нарязваме лука...

Задушени бели бъбреци

Продукти: (за 5 порции) • 1,2 кг овнешки бели бъбреци • 1 пакетче краве масло • 1 к.ч. сухо бяло вино • 150 мл доматен сок • 1 с.л. брашно • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Посоляваме бъбреците, овалваме ги в брашното и ги изпържваме в сгорещената ...

Задушено сърце с пушена сланина

Продукти: • 2 телешки или свински сърца • 150 г пушена сланина • 1-2 глави лук • 1/2 ч.ч. сухо бяло вино • 1-2 ч.л. брашно • лимонов сок • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Почистваме сърцата, измиваме и ги сваряваме в подсолена вода. Изваждаме ги,...

Задушено шкембе

Продукти: (за 4 порции) • 800 г телешко шкембе • 1 телешко краче • 1 жълтък • 1 морков • 1 глава лук • 1 тиквичка • 1 парче целина • 1 с.л. лимонов сок • 1 ч.л. брашно • 20 г краве масло • 6 зрънца черен пипер • 1 дафинов лист • сол Начин на при...

Израелски гювеч с бял дроб

Продукти: (за 4-5 порции) • 500 г телешки дроб • 1 кг картофи • 1 глава лук • 1-2 моркова • 2 -3 дафинови листа • 1 к.ч. картофи • 1 глава лук • 1-2 моркова • 2-3 дафинови листа • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Почистваме дроба от кръвон...

Картофи, пълнени с мозък

Продукти: (за 4 порции) • 8 по-едри картофа /еднакви по големина/ • 1 телешки мозък • 1 с.л. разтопено краве масло • 1 глава лук • 1 яйце • 5-6 с.л. сметана • 2 с.л. ситно нарязан магданоз • 2 с.л. галета • 1 ч.ч. бульон • червен и черен пипер, сол На...

Картофът на разбойника

Продукти: (за 5-6 порции) • 400 г телешки език • 400 г телешки бъбреци • 300 г телешки черен дроб • 200 г телешки сърца • 1,5 с. л. сол • 2-3 глави лук • 2 моркова • 1 корен целина с листата • 4 големи картофа • четвърт глава бяла ряпа • 12 зърна черен пи...

Касапски сарми

Продукти: • 1,5 кг свински черен дроб /пресен/ • 600 г прясна сланина • 1 свинско було • 3-4 глави лук • 3-4 с.л. олио • 1-2 люти чушлета • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Накисваме булото за 20 мин в хладка вода, измиваме го и го нарязваме на 10...

Кебап от сърца

Продукти: (за 4-5 порции) • 1 кг телешки сърца • 500 г лук • 4-5 с.л. олио • 3-4 с.л. краве масло • 1 с.л. брашно • 1 връзка корени за супа • 1 с.л. доматено пюре • 150-200 мл червено вино • 1 к.ч. ориз • 1 с.л. червен пипер • 5-6 зърна черен пипер • 1 ...

Кнедли от черен дроб

Продукти: (за 1 порция) • 150 г черен дроб • 100 г бял хляб • 1 к.ч. прясно мляко • 1 яйце • 1 с.л. настърган лук • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • 2 с.л. мазнина • 2-3 с.л. галета • риган, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме черния дро...

Крокети от мозък

Продукти: (за 4 порции) • 600 г телешки мозък • 1 глава лук • 2 с.л. брашно • 2 с.л. галета • 1 к.ч. олио • 1 яйце • 200 г гъби • 1 морков • 1 главичка целина • 1 дафинов лист • магданоз, оцет • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Измиваме ...

Кървавица по селски

Продукти: • 1 кг бял дроб • 1 кг черен дроб • 1 кг тънки чревца • 500 г ориз • 250 краве масло/олио/ • 1 с.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол • черва за пълнене Начин на приготвяне: Сваряваме белия дроб, черния дроб и червата, като зап...

Къри от агнешки мозък

Продукти: (за 4 порции) • 4 агнешки мозъка • 100 г краве масло • 2 глави лук • 4 скилидки чесън • 1 ч.ч. кисело мляко • 2 дафинови листа • сок от половин лимон • 1 ч.л. кориандър • 1 ч.л. червен пипер • 4 карамфилчета • 1/2 ч.л. канела • 1 зърно кардам...

Кюфтета от мозък

Продукти: (за 6 порции) • 1-2 по-малки телешки мозъка • 2 яйца • 1 филия сух бял хляб • 1 к.ч прясно мляко • 1 главичка лук • 2-3 с.л. брашно • 2-3 с.л. галета • магданоз, черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Накисваме мозъка ...

Кюфтета от телешко шкембе

Продукти: (за 4 порции) • 500 г шкембе • 1 глава лук • 2-3 с.л. брашно • 3 яйца • 1 бучка маргарин • 1 ч.л. доматено пюре • 2-3 с.л. галета • 100 г настърган кашкавал • сол, черен пипер • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Накълцваме почисте...

Кюфтета от черен дроб

Продукти: (за 4 порции) • 680 г черен дроб • 60 г краве масло • 2 яйца • 1-2 с.л. брашно • сол Начин на приготвяне: Прекарваме почистения и измит дроб през месомелачка и го смесваме с накиснатия и отцеден хляб. Прибавяме яйцата, посоляваме и омесваме. ...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба през месомелачка и го смесваме със сварените и пасирани картофи. Прибавяме яйца...

Менудо

Продукти: (за 6 порции) • 2 кг телешко шкембе • 3 ч.л. сол • 4 скилидки чесън • 1 ч.л. счукан кимион • 50 г чили на прах • 1 ч.ч. млечна царевица от консерва • 2,5 л вода Начин на приготвяне: Нарязваме шкембето на малки парченца и варим на умерен котло...

Мозък по шопски

Продукти: (за 5 порции) • 600-700 г мозък • 1 к.ч. брашно • 1 непълна ч.ч. олио • четвърт пакетче краве масло • 5 пиперки • 5 домата • 5 люти чушлета • 1 малка глава лук • 5 яйца • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Почистваме мозъка...

Мозък с магданоз

Продукти: (за 4 порции) • 1 телешки мозък • 1 морков • 1 парче целина • 1 с.л. оцет • 1 дафинов лист • 5-6 с.л. краве масло • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Накисваме за около 1 час в студена вода телешкия мозък, обелваме в...

Мозък с магданозен сос

Продукти: (за 4 порции) • 1 телешки мозък • 1 дафинов лист • 1-2 скилидки чесън • 2 с.л. оцет • сол, магданоз, черен пипер За соса: • 150 г краве масло • 3-4 яйца • магданоз, лимонов сок, сол Начин на приготвяне: Почистваме мозъка от ципата и...

Мозък фрикасе

Продукти: (за 4-5 порции) • 1 телешки мозък • 1 морков • 1 парче целина • 1 корен магданоз • 1 глава лук • 1 парче пащърнак • 2-3 кисели краставички • черен пипер, бахар • магданоз, сол За соса: • 2 с.л. олио • 2 с.л. брашно • 1 ч.ч. бяло вин...

Овчарска кавърма

Продукти: (за 5 порции) • 500 г агнешки дреболии • 1 к.ч. олио • 50 г краве масло • 3 връзки пресен лук • 3 домата • 150 г сирене • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Сваряваме дреболиите в малко подсолена вода. Бялата част от лука н...

назаднапред
Начало