Кулинарни рецепти » Баници и пити » Месни и зеленчукови баници

Баници и пити:

Пирог с гъби

Продукти: • 500 г гъби • 600 г картофи • 3 яйца • 50 г краве масло • 50 г сирене Крема • 1 глава лук • 1 с. л. галета • 1 ч. ч. брашно • копър, сол Начин на приготвяне: Почистените и измити гъби нарязваме и задушаваме с много малко вода. Нарязания ...

Пирог с лук

Продукти: • 250 г брашно • 50 г краве масло • 20 г мая • 1 с.л. захар • 4-5 с.л. прясно мляко • сол За плънката: • 750 г лук • 100 г сланина • 2 яйца • ким, сол Начин на приготвяне: Смесваме маята с млякото и захарта и изчакваме да бухне...

Попареник

Продукти: • 400 г брашно • 200 мл вода • 1 ч.л. сол За плънката: • 4-5 големи глави лук • 4 яйца • 250 г сирене • 150 мл олио • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • сол на вкус За намазване: • 1 яйце • 2-3 с.л. олио Начин на приготвяне: ...

Празеник

Продукти: • 300 г брашно • 150 г краве масло • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце За плънката: • 1 кг праз • 3 с.л. разтопено краве масло • 4 жълтъка • 2/3 ч.ч. отцедено кисело мляко Начин на приготвяне: Замесваме ронливо тесто от брашното, размекнатото ...

Празеник с орехи

Продукти: • 400 г брашно • 1 ч.ч. хладка вода • 1 ч.л. сол • 1 с.л. олио • 1 с.л. оцет • 200 мл олио За плънката: • 1 кг праз • 150 г орехови ядки Начин на приготвяне: От всички изброени продукти замесваме банично тесто и го разделяме на 4 ч...

Пролетна баница с булгур

Продукти: • 500 г брашно • 100 г булгур • 300 г спанак /лапад, киселец, лобода,коприва/ • 1 ч.ч. олио • сол Начин на приготвяне: От брашното, вода и малко сол омесваме банично тесто. Разточваме го на кори, които леко препичаме върху плочата на печката. Пос...

Просеник с лапад

Продукти: • 1 к.ч. царевично брашно • 1 к.ч. пшенично брашно • 1 бакпулвер • 300 г лапад • 100 г мазно сирене • газирана вода • сол Начин на приготвяне: Смесваме двата вида брашно с бакпулвера и прибавяме ситно нарязания лапад, натрошеното сирене, олио...

Руло от бутер тесто

Продукти: • 500 г бутер тесто • 4 твърдо сварени яйца • 1 връзка магданоз • 1 връзка пресен джоджен • 200 г кашкавал • 1 ч.ч. сметана • 1 сурово яйце • 250 г шунка • 2 с.л. олио • бял пипер, индийско орехче, сол Начин на приготвяне: Измиваме и на...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тестото и 2 за плънката/ Начин на приготвяне: Пресяваме брашното, смесваме ...

Френска баница

Продукти: • 150 г брашно • 75 г масло или мас • 1 щипка сол • 250 г шунка • 2 ч.ч. прясно мляко • 3 яйца • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Брашното, солта и маслото, нарязано на парченца, трием между дланите на ръцете, докато се превърнат в зърне...

Хавайски пай с пълнеж от лук и маслини

Продукти: • 1 3/4 ч.ч. брашно • 1/2 ч.л. сол • 1/2 ч.ч. студено масло • 4-6 с.л. студена вода За плънката: • 4 с.л. зехтин • 1 ч.л. сол • 8 глави лук • 3/4 ч.л. черен пипер • 10 зелени маслини • 3 скилидки чесън • 1/4 ч.ч. настъргано сирене • ...

назад
Начало