Кулинарни рецепти » Мариновано свинско месо

 Мариновано свинско месо

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг свински карета
• 1 с.л. горчица
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 3-4 с.л. олио
• 3 моркова
• 2 глави лук
• 1 клонче целина
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Намазваме месото с горчицата и го слагаме в смес от виното, млякото, черен пипер и сол. След 10-12 часа го изваждаме и подсушаваме.

Изпържваме месото в загрятата мазнина от всички страни, докато хване коричка, и прибавяме нарязаните на едро зеленчуци. Задушаваме малко и заливаме с маринатата. Варим на тих огън, докато месото омекне.

Нарязваме изстиналото месо на тънки филийки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало