Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг свинско месо от бута
• 100 г сланина
• 1 глава чесън
• 1 глава лук
• 1-2 моркова
• 1 парче целина
• 2-3 корена магданоз
• 1-2 дафинови листа
• сол
Начин на приготвяне:
Шпиковаме с парченца сланина и скилидки чесън свинското месо и го слагаме в тенджера. Наливаме толкова гореща вода, колкото да го покрие. Прибавяме лука, морковите, целината, магданозените корени, дафиновите листа и сол на вкус. Варим месото, докато омекне.
Изваждаме го, оставяме го да изстине и го нарязваме с остър нож на тънки филийки. Поднасяме месото студено със сос от хрян.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...