Кулинарни рецепти » Агнешко с листни подправки

 Агнешко с листни подправки

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг агнешко месо
• 1 непълна к.ч. олио
• 1 връзка пресен лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 връзки магданоз
• 2 връзки копър
• 1 с.л. препечено брашно
• 2 яйца
• 1 к.ч. кисело мляко
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото и го слагаме в тенджера заедно с олиото, ситно нарязания зелен лук и червения пипер. Посоляваме, заливаме с вода и варим на умерен огън.

Когато месото е почти сварено, прибавяме копъра и магданоза, нарязани на едро, и препеченото брашно, размито с малко студена вода. Доваряваме ястието, като внимаваме да остане с умерено гъст сос.

След като го свалим от огъня, застройваме с яйцата, разбити в киселото мляко.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало