Кулинарни рецепти » Агнешко с листни подправки

 Агнешко с листни подправки

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг агнешко месо
• 1 непълна к.ч. олио
• 1 връзка пресен лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 връзки магданоз
• 2 връзки копър
• 1 с.л. препечено брашно
• 2 яйца
• 1 к.ч. кисело мляко
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото и го слагаме в тенджера заедно с олиото, ситно нарязания зелен лук и червения пипер. Посоляваме, заливаме с вода и варим на умерен огън.

Когато месото е почти сварено, прибавяме копъра и магданоза, нарязани на едро, и препеченото брашно, размито с малко студена вода. Доваряваме ястието, като внимаваме да остане с умерено гъст сос.

След като го свалим от огъня, застройваме с яйцата, разбити в киселото мляко.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало