Продукти: (за 4 порции)
• 800 г тлъсто телешко месо
• 4 глави лук, 6 глави чесън
• 1/2 ч.л. счукан кимион
• 1 к.ч. винен оцет
• 15-20 зърна черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на малки хапки и го слагаме в пръстено гърне заедно с целите глави лук, целите глави чесън, черния пипер, кимиона, оцета и сол на вкус. Наливаме вода, колкото да покрие продуктите. Замазваме капака на гърнето с тесто и варим 3-4 часа на тих огън.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...