Кулинарни рецепти » Тиквички, пълнени с месо и соя

 Тиквички, пълнени с месо и соя

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг тиквички
• 500 г телешка или говежда кайма
• 3 глави лук
• 1 ч.ч. соя
• 3 с.л. олио
• 2-3 домата или 1 ч.л. доматено пюре
• червен и черен пипер
• копър или магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме, остъргваме и издълбаваме тиквичките.

Накисваме соята в 3 ч. ч. вода за една нощ, след което изхвърляме водата и варим соята 30 мин на пара.

Към каймата прибавяме ситно нарязания лук, соята, олиото, нарязаните домати или лъжичката доматено пюре, щипка червен пипер, няколко стръкчета градинска чубрица, сол и черен пипер на вкус. Всичко това смесваме много добре и с получената смес пълним тиквичките. Отвора на напълнените тиквички потапяме в брашно.

Нареждаме ги в тенджера, поръсваме с малко олио и ситно нарязан копър и заливаме с топъл бульон или вода. Варим ги на умерен огън.

Сервираме тиквичките със сос, приготвен от 4 с.л. препечено брашно, разредено с бульона, в който сме ги варили. По същия начин можем да пълним пиперки или да правим сарми с лозови листа.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало