Кулинарни рецепти » Тиквички, пълнени с месо и соя

 Тиквички, пълнени с месо и соя

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг тиквички
• 500 г телешка или говежда кайма
• 3 глави лук
• 1 ч.ч. соя
• 3 с.л. олио
• 2-3 домата или 1 ч.л. доматено пюре
• червен и черен пипер
• копър или магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме, остъргваме и издълбаваме тиквичките.

Накисваме соята в 3 ч. ч. вода за една нощ, след което изхвърляме водата и варим соята 30 мин на пара.

Към каймата прибавяме ситно нарязания лук, соята, олиото, нарязаните домати или лъжичката доматено пюре, щипка червен пипер, няколко стръкчета градинска чубрица, сол и черен пипер на вкус. Всичко това смесваме много добре и с получената смес пълним тиквичките. Отвора на напълнените тиквички потапяме в брашно.

Нареждаме ги в тенджера, поръсваме с малко олио и ситно нарязан копър и заливаме с топъл бульон или вода. Варим ги на умерен огън.

Сервираме тиквичките със сос, приготвен от 4 с.л. препечено брашно, разредено с бульона, в който сме ги варили. По същия начин можем да пълним пиперки или да правим сарми с лозови листа.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало