Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг телешко месо
• 1 к.ч. олио
• 5-6 моркова
• 5-6 зелени камби
• 2 корена пащърнак
• 2 глави лук
• 200 г карфиол
• 200 г зелен фасул
• 3-4 домата
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме месото, след което го нарязваме на хапки. Нарязваме лука на филийки, камбите – на ивички, морковите - на колелца, а пащърнака – на кубчета. Бланшираме фасула. Накъсваме карфиола на ивички. Обелваме доматите и ги нарязваме на кръгчета.
Задушаваме месото в мазнината заедно с лука и морковите. Последователно прибавяме камбите, карфиола, зеления фасул и пащърнака. Когато зеленчуците поомекнат, поръсваме червения пипер, посоляваме на вкус, наливаме 1 ч.ч. топла вода и разбъркваме.
Покриваме гювеча с доматите, поръсваме ситно нарязания магданоз и оставяме ястието да къкри на тих огън.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...