Кулинарни рецепти » Унгарска пълнена зелка

 Унгарска пълнена зелка

Продукти:

• 1 средно голяма бяла зелка
• 400 г смляно месо /смес/
• 75 г бял хляб
• 2 яйца
• 1-2 глави лук
• кимион, сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Попарваме зелката за 5 минути и я оставяме настрана.

Смесваме смляното месо с накиснатия и изстискан хляб, яйцата, ситно нарязания лук и подправките.

Поставяме тензухена кърпа върху отвора на дълбока паница и отгоре слагаме големи листа от зелката, които нареждаме едно върху друго. В средата изсипваме мляното месо. Събираме листата. Завързваме кърпата и я слагаме в тенджера с подсолена вода. Варим около 1 час на слаб огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Начало