Продукти:
• 1 средно голяма бяла зелка
• 400 г смляно месо /смес/
• 75 г бял хляб
• 2 яйца
• 1-2 глави лук
• кимион, сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Попарваме зелката за 5 минути и я оставяме настрана.
Смесваме смляното месо с накиснатия и изстискан хляб, яйцата, ситно нарязания лук и подправките.
Поставяме тензухена кърпа върху отвора на дълбока паница и отгоре слагаме големи листа от зелката, които нареждаме едно върху друго. В средата изсипваме мляното месо. Събираме листата. Завързваме кърпата и я слагаме в тенджера с подсолена вода. Варим около 1 час на слаб огън.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...