Кулинарни рецепти » Фалшив заек

 Фалшив заек

Продукти: (за 6 порции)

• 1,5 кг говеждо филе
• 1 ч.ч. оцет
• 2 дафинови листа
• 3-4 с.л. свинска мас
• 100 г сланина
• 2-3 с.л. заквасена сметана
• черен пипер, бахар, сол

Начин на приготвяне:

Смесваме оцета с 1 ч.ч. вода, прибавяме дафиновите листа, черен пипер, бахар, сол и възваряваме. Оставяме маринатата да изстине и слагаме месото да кисне една нощ в нея.

На другия ден шпиковаме месото с парченца сланина и го пържим от всички страни, докато хубаво се зачерви. Наливаме малко гореща вода, захлупваме и задушаваме в продължение на 2 часа, като от време на време сипваме по малко гореща вода.

Когато месото е готово, прибавяме сметаната към соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало