Кулинарни рецепти » Фалшив заек

 Фалшив заек

Продукти: (за 6 порции)

• 1,5 кг говеждо филе
• 1 ч.ч. оцет
• 2 дафинови листа
• 3-4 с.л. свинска мас
• 100 г сланина
• 2-3 с.л. заквасена сметана
• черен пипер, бахар, сол

Начин на приготвяне:

Смесваме оцета с 1 ч.ч. вода, прибавяме дафиновите листа, черен пипер, бахар, сол и възваряваме. Оставяме маринатата да изстине и слагаме месото да кисне една нощ в нея.

На другия ден шпиковаме месото с парченца сланина и го пържим от всички страни, докато хубаво се зачерви. Наливаме малко гореща вода, захлупваме и задушаваме в продължение на 2 часа, като от време на време сипваме по малко гореща вода.

Когато месото е готово, прибавяме сметаната към соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало