Кулинарни рецепти » Филе по унгарски

 Филе по унгарски

Продукти: (за 5-6 порции)

• 600 г телешко филе
• 600 г свинско филе
• 2-3 кисели краставички
• 5-6 скилидки чесън
• 100 г бекон
• 2-3 с.л. олио
• 2-3 глави лук
• 1 дафинов лист
• 2-3 зърна бахар
• 6-7 с.л. кисело мляко
• 30 г краве масло
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Лука нарязваме на ситно, а чесъна на по-големи парченца. Киселите краставички нарязваме на шайбички, а бекона – на кубчета. Начукваме леко месото, поръсваме със сол и черен пипер и с остър нож правим плитки прорези, в които слагаме парченца бекон, чесън и кисели краставички. Завързваме месата с дебел конец, за да не изпаднат продуктите за шпиковане.

В тефлонов тиган сгорещяваме мазнината и пържим до равномерно поруменяване. Прибавяме наситнения лук, бахара, дафиновия лист, наливаме малко топла вода, захлупваме и задушаваме.

Изваждаме омекналото месо, а соса прецеждаме. Прибавяме му разбитото кисело мляко и бучка масло и възвираме. Месото нарязваме на филийки, разпределяме го в топли чинии, заливаме със соса и гарнираме с картофено пюре.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало