Кулинарни рецепти » Винен кебап

 Винен кебап

Продукти:

• 1 кг телешко месо
• 1/2 ч.ч. олио
• 4-5 глави лук
• 1 морков
• 1 глава целина
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.ч. вино
• 1-2 дафинови листа
• 5-6 зърна черен пипер
• половин връзка магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме месото от костите, нарязваме го на малки парчета и задушаваме в мазнината и малко вода заедно със ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета целина и моркови.

Когато месото и зеленчуците омекнат, прибавяме доматеното пюре, брашното и червения пипер. Заливаме ястието с виното и гореща вода, посоляваме и оставяме да ври на тих огън заедно с дафиновия лист и черния пипер.

След 30 минути сваляме от огъня и поръсваме със ситно нарязания магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало