Кулинарни рецепти » Свинско с тиквички

 Свинско с тиквички

Продукти: (за 4 порции)

• 700-800 г свинско месо
• 500 г тиквички
• 400 г картофи
• 1-2 глави лук
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• половин пакетче краве масло
• 1 ч.л. стрит сух джоджен
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме лука, измиваме го и го нарязваме на ситно. Обелваме картофите и ги нарязваме на дебели филийки. Остъргваме тиквичките и ги нарязваме на тънки кръгчета. Почистваме и измиваме месото. Нарязваме го на големи парчета, посоляваме го и го поръсваме с черен пипер.

В отворена тенджера под налягане разтопяваме маслото и изпържваме в него месото. Прибавяме ситно нарязания лук, картофите и стрития сух джоджен. Наливаме виното и 1 ч.ч. вода, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим ястието 35 мин. След това отваряме тенджерата, прибавяме тиквичките и варим още 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало