Продукти: (за 4-5 порции)
• 2 ч. ч. сварено и накълцано телешко месо
• 3 с. л. олио
• 1 скилидка чесън
• 1 глава лук
• 300 г ориз
• 1 л вода
• 1 щипка кимион
• сол
Начин на приготвяне:
Запържваме в сгорещеното олио нарязаната на ситно скилидка чесън и ситно нарязания лук. Наливаме горещата вода и варим, докато омекнат.
Тогава слагаме изчистения и измит ориз и продължаваме да варим на умерен котлон, докато оризът добре набъбне. Добавяме накълцаното месо и поръсваме с кимиона.
Разбъркваме, намаляваме котлона и продължаваме да задушаваме, докато оризът съвсем омекне и ястието се сгъсти. Солим на вкус.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...