Кулинарни рецепти » Филе миньон с мед и сушени плодове

 Филе миньон с мед и сушени плодове

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г свинско филе миньон
• 6 сушени кайсии
• 2 сушени смокини
• 4 глави лук
• 2 с.л. брашно
• 2 ч.л. мед
• 1 с.л. олио
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

Нарязваме филето на кръгли парчета, а кайсиите и смокините на три части.

Запържваме наситнения лук в олио за около 3 минути, добавяме месото и пържим от двете страни до зачервяване. Прибавяме меда и оставяме 1-2 минути.

Добавяме нарязаните смокини и кайсии, брашното и 250 мл вода. Задушаваме 10 минути. Разпределяме ястието в чинии и поръсваме с магданоз.

Автор: Елена Николова

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало