Кулинарни рецепти » Риба на керемида

 Риба на керемида

Продукти: (за 1-2 порции /1 керемида/)

• 500 г риба
• 1 глава лук
• 3-4 скилидки чесън
• 1 чушка
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 малък морков
• 1 к.ч. олио
• червен и черен пипер
• лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме рибата и оставяме да престои 30 мин.

Нарязваме лука на тънки филийки и го задушаваме в олиото. Последователно прибавяме и също задушаваме ситно нарязания чесън, нарязаната на тънки ивички чушка, нарязания на кубчета морков и ситно нарязания магданоз. Поръсваме сместа с черен и червен пипер и леко посоляваме.

Слагаме рибата в специално направена керемида с прегради от двете страни. Отгоре покриваме със задушените зеленчуци. Слагаме керемидата в студена фурна /за да не се пукне/ и бавно загряваме. Печем 30 мин при умерена температура.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало