Кулинарни рецепти » Риба на керемида

 Риба на керемида

Продукти: (за 1-2 порции /1 керемида/)

• 500 г риба
• 1 глава лук
• 3-4 скилидки чесън
• 1 чушка
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 малък морков
• 1 к.ч. олио
• червен и черен пипер
• лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме рибата и оставяме да престои 30 мин.

Нарязваме лука на тънки филийки и го задушаваме в олиото. Последователно прибавяме и също задушаваме ситно нарязания чесън, нарязаната на тънки ивички чушка, нарязания на кубчета морков и ситно нарязания магданоз. Поръсваме сместа с черен и червен пипер и леко посоляваме.

Слагаме рибата в специално направена керемида с прегради от двете страни. Отгоре покриваме със задушените зеленчуци. Слагаме керемидата в студена фурна /за да не се пукне/ и бавно загряваме. Печем 30 мин при умерена температура.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало