Кулинарни рецепти » Риба плакия

 Риба плакия

Продукти: (за 4 порции)

• 4 средно големи риби
• 4 глави лук
• 4 чушки
• 2 моркова
• 6 домата
• 1 глава чесън
• 1 ч.ч. олио
• сокът от 1 лимон
• черен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме рибата и оставяме да престои 30 мин.

Нарязваме лука на филийки и го задушаваме 10 мин в малко мазнина заедно с настърганите моркови и нарязаните чушки. Прибавяме скилидките чесън и 4 обелени и настъргани домата. Задушаваме още 10 мин.

Пълним рибите с тази смес и ги нареждаме в намаслена тавичка. Отгоре нареждаме кръгчета от останалите домати. Поливаме с олиото, прибавяме лимоновия сок и 1 ч.ч. гореща вода. Посоляваме на вкус.

Захлупваме много добре и печем ястието 40 мин в умерена фурна. Накрая отстраняваме капака и запичаме до зачервяване. Сервираме ястието топло, поръсено със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало