Кулинарни рецепти » Рибарски гювеч

 Рибарски гювеч

Продукти: (за 4 порции)

• 700-800 г сафрид с главите
• 1-2 к.ч. разтопено краве масло
• 1-2 глави лук
• 2-3 домата
• 500 г зелени пиперки
• 4 люти чушки
• 1 ч.ч. ориз
• 1 ч.л. доматено пюре
• 500 г картофи
• 1 лимон
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Запържваме последователно ситно нарязания лук, доматеното пюре и червения пипер. Оставяме да заври и прибавяме обелените и нарязани на кубчета картофи, пиперките, нарязани на едро, целите люти чушлета и нарязаната на порции риба.

Печем в умерена фурна. След 10 мин прибавяме ориза, обелените и настъргани домати, черния пипер, сол и лимонов сок. Печем ястието, докато остане на мазнина. Преди поднасяне, поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало