Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг филе от бяла риба
• 100 г краве масло
• 3 глави лук
• 150 г гъби
• 3-4 домата
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.ч. бяло вино
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме рибата и поръсваме с черен пипер. Нарязваме я на по-едри кубчета.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в разтопеното масло заедно с нарязаните на малки парченца гъби. Прибавяме наситнен магданоз и разбъркваме.
Слагаме рибата в намаслена тавичка и покриваме със задушената смес. Наливаме олиото и виното и разстиламе отгоре обелените и настъргани домати. Подправяме на вкус със сол и черен пипер и печем в умерена фурна.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...