09.05.2021 година
1564339898.swf
Я
стия с риба » Ястия на фурна
  1789  |   0  
Риба със спанак и гъби
Продукти: (за 4 порции)

• 600 г филе от бяла риба
• 1 глава лук
• 1 к.ч. бяло вино
• 60 г краве масло
• 2 с.л. трохи от сух хляб
• 4-5 с.л. сметана
• 4-5 гъби
• 500 г спанак
• черен пипер, лимон, сол

Начин на приготвяне:

Разтопяваме в тавичка половината от маслото, прибавяме ситно нарязания лук, нареждаме посолената риба и заливаме с виното. Покриваме тавата с алуминиево фолио и печем в умерена фурна.

Нарязваме спанака на ситно и го слагаме в елипсовидна чиния. Заливаме с останалото масло, в което сме изпържили до зачервяване хлебните трохи. Върху спанака нареждаме рибните филета.

Към соса, който се е отделил при печенето на рибата, добавяме сметаната, сварените и ситно нарязани гъби, лимонов сок, черен пипер и сол на вкус. Заливаме с него ястието и поднасяме.
09.05.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2021