Продукти:
• 1 кг риба
• 1-2 глави лук
• 250 г печурки
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 к.ч. рибен бульон
• 50 г краве масло
• 1-2 с.л. галета
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и гъбите на дребно и покриваме с тях дъното на намаслен глинен гювеч. Нареждаме отгоре почистената и измита риба, посоляваме, поръсваме с черен пипер и наливаме виното и бульона.
После поръсваме с галетата, слагаме тук там парченца от маслото, захлупваме и пъхаме гювеча в студена фурна. Загряваме фурната до умерена температура и печем 30-40 мин.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...