Кулинарни рецепти » Рибена солянка по руски

 Рибена солянка по руски

Продукти:

• 500 г рибно филе
• 1 кг прясно или кисело зеле
• 1 пакетче краве масло
• 50 г доматено пюре
• 40 г галета
• 2 кисели краставички
• 3 глави лук
• 1 ч.л. брашно
• 1 с.л. захар
• 2 дафинови листа
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Разтопяваме 1/3 от маслото и задушаваме в него нарязаното зеле, заедно с 1 глава наситнен лук, захарта и половината от доматеното пюре. В част от останалото масло запържваме другите две глави ситно нарязан лук.

Нарязваме почистената риба на парчета по 50 г, слагаме ги в тенджера, посоляваме, поръсваме с черен пипер и прибавяме обелените и нарязани на парченца краставички, на които сме отстранили семенната част, останалото доматеното пюре, запържения лук, 250 мл вода и 2 дафинови листа. Захлупваме и задушаваме 20 минути. После внимателно добавяме брашното, смесено с 1 ч.л. масло, и варим още 1-2 минути.

Подреждаме в тавичка половината от задушеното зеле, отгоре слагаме рибата с прибавките, поливаме със соса от задушаването на рибата, покриваме с останалото зеле, поръсваме с галетата, нахвърляме парченца масло и печем 10 минути.

Автор: Светлана Василева

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало