Продукти:
• 2 яйца
• 500 г кисело мляко
• с.л. олио
• 1 ч.л. захар
• 500 г брашно
• 1 ч.л. сол
• 1 ч.л. сода бикарбонат
Начин на приготвяне:
Пресяваме 300 г брашно със солта в дълбок съд и правим в средата “кладенче”.
В друга дълбока купа разбъркваме содата в киселото мляко. Прибавяме олиото, яйцата, захарта и 200 г брашно и избъркваме добре.
Изсипваме тази смес в брашното, разбъркваме хубаво и слагаме в намаслена и набрашнена тава. Оформяме питката и я печем в загрята силна фурна.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...