Козметични рецепти » За елегантна походка

 За елегантна походка

Начинът, по който ходим, издава и темперамента, и душевното ни равновесие или... неравновесие. „Схванатата” походка е присъща на личности, чувстващи се зле в кожата си, докато гъвкавите, плавни движения и гордо вдигнатата глава говорят за жена, осъзнала своя чар и постигнала завиден душевен мир. Искате ли подобно на Бриджит Бардо и Шарън Стоун да впечатлявате от пръв поглед противоположния пол, поработете върху походката си
и няма да съжалявате.

Подражавайте на манекенките

Доверете се на един стар като света метод, прилаган от всички топмодели в началото на кариерата им. Става въпрос за ходенето насам-натам с книга, поставена върху главата. Не сте длъжни да мъкнете някой огромен речник - целта ви не е да заздравите мускулите на шията си. Чудесна работа ще свърши всяка готварска книга, стига да е тежка около 500 г, да е достатъчно твърда и да има размерите на лист хартия за писане.
* Събуйте обувките си, изпънете рамене назад и застанете срещу някое огледало, за да можете да коригирате движенията си. Представете си, че по пода е прекарана въображаема права линия, дълга 2 - 3 м, и тръгнете на пръсти по нея, стараейки се книгата да не падне от главата ви. Не кръстосвайте ходилата си подобно на манекенките, а се движете така, сякаш сте „кацнали" на греда, широка 15 см.
* След известно време, когато установите, че упражнението вече не представлява трудност за вас, започнете да го изпълнявате със затворени очи.

Пораснете

Щом научите тялото си да се движи изправено, постарайте се да си въобразите, че носите на главата си не книга, а съд, пълен с вода. По този начин ще се научите автоматично да изпъвате шията нагоре, ще изправите гръбначния стълб, ще увеличите обема на гръдния кош, ще добавите 1 - 2 сантиметра към ръста си и най-важното - ще се освободите от чувството за безпокойство и напрежение, за-тормозяващо походката.

Протегнете се

Жените, които работят продължително време с компютър, а и почти всички останали (заради бюста си) се прегърбват, когато ходят, и това в никакъв случай не ги прави по-привлекателни. За да тонизирате горната част на тялото си, заставете се да държите изправен гръбначния си стълб в каквото и положение да се намирате. Как точно става това?
*Седнете на табуретка с гръб към стената и кръстосайте ръце пред себе си (дланите са поставени на коленете).
*Вдигнете кръстосаните си ръце нагоре и назад, докато горната част на дланите докосне стената над главата ви.
*Останете в тази поза, вдишайте дълбоко и се опитайте да допрете и лактите си до стената. Задръжте 10 секунди, после отпуснете ръце, издишайки през устата. Повторете 10 пъти.
*За да постигнете по-бързи резултати, правете упражнението колкото се може по-често - не само вкъщи, но и на работното място.

Ходете по-бързо

Походката зависи и от скоростта на придвижване. Ако това става бавно, ханшът ви неволно се залюлява наляво и надясно, от което начинът ви на ходене започва да изглежда недостатъчно изискан и малко вулгарен. Ще поправите положението, ако тръгнете по-бързо от обичайното, т. е. правите около 80 крачки в минута. Веднага ще установите, че походката ви става много по-гъвкава, по-еластична и в крайна сметка по-сексапилна.

Отпуснете рамене

Схващането на трапецовидните мускули, свързващи раменете с основата на черепа, е един от вторичните ефекти на стреса. Вследствие на него ние неволно повдигаме рамене, затова и в края на деня чувстваме доста силна болка в тази част от анатомията си. Що се отнася до походката с повдигнати към ушите рамене, тя изглежда неестествена и даже смешна. Ще се преборим с мускулните си проблеми, ако не забравяме, когато ходим, да отпускаме надолу рамене и леко да размахваме ръцете си.

Развийте чувството си за равновесие

Красивата походка е неразривно свързана с доброто равновесие, зависещо до голяма степен от два органа - вътрешното ни ухо и очите. Всеки път, щом направим дори една крачка, мозъкът ни обработва получената от тях информация и „заповядва" на мускулите да се адаптират към новата позиция на тялото в пространството. За да усъвършенстваме механизма на равновесие, даден ни от природата, ще ни помогне елементарно упражнение, което трябва да се изпълнява всеки ден.
*Изправете се с гръб към някоя стена, и то така, че петите, дупето, гърбът и главата ви да са в контакт с нея.
*Леко пренесете тежестта на тялото си върху външния ръб на ходилата.
*След като запазите равновесие в новата поза, глътнете корема си, отпуснете челюсти и се усмихнете, изпъвайки нагоре шията си.
*За да бъде наистина ефикасно, упражнението се изпълнява много бавно толкова пъти, колкото ви се иска. Ако не сте в състояние да го направите, може би се налага да се обърнете към лекар специалист.

Автор: Лилия Янкова

Представяме Ви:

За да ви харесат неговите приятели

Грешите, ако мислите, че нямате нужда от доброто отношение на приятелите на новия си партньор. Разсъдете сама - те непременно ще ви сравняват с предишната жена в живота му, а скарате ли се, не ще проп...

Добрата форма е в стъпалото

Според древната китайска медицина стъпалото е огледало на цялото тяло. Масажирайки го, вие действате благотворно върху всичките си органи. За релакс Седнете, като прехвърлите единия си крак...

Макиажът - истини и заблуди

Как да улучим точния нюанс на фон дьо тена си, да сложим коректора там, където трябва, да спасим миглите си от окапване... Смятаме, че знаем всичко по въпроса, но дали е така? С фон дьо тен можем...

Тайните на идеалната прическа

Подходящата прическа е в състояние да превърне и най-скромната подстрижка в оригинална и ефектна фризура. С помощта на различни козметични средства можем да придадем на косата си обем и великолепие, д...

Начало