Козметични рецепти » Срещу целулита - масаж с лъжица

 Срещу целулита - масаж с лъжица

С помощта на най-обикновена лъжица, изстудена или гореща, дори ароматизирана, могат да се изведат излишъците течност от тъканите, да се подобрят кръвоснабдяването и лимфотокът, мускулите да станат по-еластични, а контурите на лицето да добият по-голяма яснота. Масажът с този прибор е твърде ефикасно средство против мастните отлагания по корема и бедрата, дори против целулита.

Нашите предложения

Ето няколко лесно изпълними манипулации, чието прилагане ще ви направи по-жизнени и уверени в себе си след като се убедите в резултатите:

• Охладете лъжицата и я притиснете към лакътната свивка. С кръгови движения я плъзгайте нагоре по вътрешната страна на ръката. Така ще предотвратите отпускането на мускулите.

• Потопете лъжицата в мед, след което я притиснете към веждите. Само след няколко такива манипулации торбичките и черните кръгове под очите ще бъдат забравени.

• Започнете да движите изстудена лъжица по посока на часовниковата стрелка около пъпа. След това с по-силен натиск продължете нагоре, като променяте посоката - ту наляво, ту надясно. Това ще помогне да се избавите от мастните натрупвания.
• Във вдлъбнатината на деколтето си поставете топла лъжица и с кръгови движения я движете към подмишниците - най-напред към едната, после към другата. После намажете лъжицата с масло от пшенични зародиши, за да бъдат по-плавни движенията. Скоро ще установите, че мускулатурата на деколтето и гърдите ви е станала по-еластична и стегната.

Автор: Лилия Янкова

Представяме Ви:

Внимание:Чувствителна кожа!

Към чувствителната кожа е необходимо особено отношение. В последните години козметолозити констатират, че хората с чувствителна кожа стават все повече. Виновни за тоза са лошата екология, неправилното...

Определете своя емоционален коефициент

Имате завиден IQ? Чудесно! Но за вас ще бъде още по-добре да притежавате и висок емоционален коефициент. Защото - убеден е прочутият американски психолог Дениъл Колман, именно EQ е залог за успех в жи...

С билки и масажи срещу целулита

Предлагаме ви чудесна билкова комбинация срещу този проблем: • Листа от пълзящ бръшлян 40г, спирея 40 г, листа от върбинка 40 г, плодове от хвойна 30 г, листа от коприва 30 г, спирт или домашна р...

Козметика и през нощта

Вечер козметичните салони не работят и грижата за красотата е единствено в наши ръце. Но какво обикновено правим, когато имаме малко свободно време - гледаме телевизия, говорим по телефона, излежаваме...

Начало